Ga je mee naar Canada?

21 feb 2023

08mei2023
14mei2023

Ga je mee naar Canada?

Beste JOA Leden,

Er staat een prachtige trip op het programma die ons dit jaar brengt naar Canada! Lang verwacht en toch gekomen; de verre buitenlandse reis! Graag horen we zo spoedig mogelijk van je of je mee gaat. Onderstaande inschrijving zal ook gelijk gelden als definitieve inschrijving! (Je ontvang na de inschrijving direct een factuur, na betaling van de factuur zullen wij de vliegtickets boeken)

Het gehele reisschema is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. Wij proberen hier nog wat hele mooie dingen aan toe te voegen. De data (8 tot 14 mei) staan vast. 


Kort overzicht van de reis
Wanneer: 8 tot 14 mei 
Duur van de reis: 6 dagen
Eigen bijdrage: € 1.395,00 (betaling vóór 4-3-2023)
uitgaande van gedeelde hotelkamers
Opgeven voor: 3 maart

 

Maandag 8 mei
Vertrek van Schiphol naar Toronto. Zorg dat je ruim 3 uur van te voren aanwezig bent!

De vlucht neemt ongeveer 8 uur in beslag. Zorg er ook voor dat je alle benodigde documenten bij je hebt! Details over visumaanvraag en andere bijzonderheden zullen nog volgen in een mail nadat je je hebt opgegeven voor de reis.
Benodigde vaccinaties met betrekking tot Corona etc. zijn een eigen verantwoordelijkheid!
De avond zal afgesloten worden met een diner in deze wereldstad. We overnachten in Toronto


Dinsdag 9 mei
Als je in Toronto bent kan een bezoek aan de Niagarawatervallen (Niagara Falls) niet ontbreken. De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De rest van de dag kunnen wij ons tegoed doen aan alles wat de mooie stad Toronto ons te bieden heeft. We overnachten in Toronto.

 

Woensdag 10 mei (groevebezoek onder voorbehoud)
In de ochtend gaan we weer richting het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Quebec.
In Quebec kunnen we een aantal huurauto’s ophalen, waarna we richting de Glendyne Slate Quarry gaan in Saint-Marc-du-Lac-Long.  Uit de groeve komt met name leisteen wat voor daklei wordt toegepast. Tegen het eind van de dag begeven we ons weer richting Quebec, waar we ons tegoed doen aan een diner in de stad. We overnachten in Quebec.


Donderdag 11 mei
We gaan op tijd op pad richting een mooi nationaal park. Hier gaan we op zoek naar elanden en heel misschien spotten we wel een beer! Kortom; een dag in de wilde natuur van Canada! We zullen overnachten in het nationaal park.

Vrijdag 12 mei
Onze reis gaat verder richting het noorden. Onze dag zal starten in Saint Nazaire, bij de groeve Cambrian Black van de firma Polycor. Na de lunch zullen we de volgende groeve van Polycor gaan zien, namelijk de Saint Henry Black graniet in Saint Henri de Tailon.
In de loop van de middag zullen we nog een productiefabriek van Polycor bezoeken.

De lunch en het diner zullen worden verzorgt door Polycor.

Zaterdag 13 mei
We gaan in de ochtend terug naar Quebec. Quebec is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Noord-Amerika dankzij de voor dat continent uitzonderlijke sfeer, die door Amerikanen als Europees wordt ervaren. Er is genoeg te zien en te doen in Québec City, met haar oude centrum, historische gebouwen, stadsmuren en zeker ook een moderne twist. Dwaal door het oude centrum, beklim de Halsbrekende Trappen, wandel langs de stadsmuur of geniet van het moderne leven in Québec City. Deze dag is vooralsnog een vrije invulling voor een ieder.

 

Zondag 14 mei
We gaan vandaag 2 keer vliegen. In de ochtend gaan we op tijd terug naar Toronto. Hier hebben wij een hele dag voor ons om deze grootste stad van Canada te kunnen verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de 553 meter hoge CN Tower, of ga naar het Toronto Island park. Als je van musea houdt mag het Royal Ontario Museum niet ontbreken aan een bezichtiging.

In de avond vliegen we weer richting Amsterdam.

Categorie: