2007 – EXCURSIE MAAS REUSEL EN ARTE DI GRANITO

23 mei 2024

Excursie 2007

Binnenlandse excursie op vrijdag 28 september 2007 bij Maas Reusel & Arte Di Granito.

De excursie ‘s morgens bij Maas Reusel was heel interessant.

De directeur, Hans Bullens, ontving ons met koffie en gebak.

In de showroom liet hij ons een presentatie van het bedrijf zien, waar veel bouwwerk in wordt geproduceerd en het droog verzagen van vezelcement platen.

In het bedrijf wordt veel met Poolse werknemers gewerkt. Deze verblijven op het bedrijfsterrein in omgebouwde keten. Werken hard maar willen ook wel eens teveel drinken.

In de rondleiding door het bedrijf werd stil gestaan bij hun nieuwe aanwinst. Een CNC gestuurde zaagmachine die “rond” kan zagen.

Maas Reusel is zo bezig om een tussen handel op te zetten voor hardsteen producten die de Nederlandse markt niet zelf kan produceren. Hier is vraag naar omdat de Belgen het niet willen of kunnen produceren.

Zij zetten hiervoor een aparte onderneming op genaamd “GENOCCO”.

Hierna wordt er een lunch gebruikt bij Arte Di Granito op het bedrijf.

‘s Middags, je krijgt de JOA toch niet snel stil, maar iedereen was sprakeloos en zwaar onder de induk: wat een bedrijf dat Arte di Granito!

En die directeur heeft ook wel een verpletterende indruk gemaakt, wat een charisma en zelfvertrouwen en mooie bedrijfsfilosofie: een echte eersteklas ondernemer! Iedereen hing aan z’n lippen. O,ja. Het was toeval dat hij in de natuursteen is begonnen, had net zo goed hout kunnen zijn.

Hij heeft alles geautomatiseerd: de platen worden d.m.v. fotografie op breuk gecontroleerd en machinaal in de stellingen gelegd en weer uit de stellingen gehaald, dan wordt er automatisch berekend hoe het aanrechtblad het meest efficiënt uit het natuursteen gehaald kan worden en je gelooft je ogen niet: het zag er zo opgeruimd en netjes uit dat je het niet kunt voorstellen totdat je het zelf gezien hebt. En het ‘afval’ wordt meteen weer gebruikt tot iets dat je wel kunt gebruiken, zoals monsters en stroken om onder de bladen te verlijmen…