2006 – EXCURSIE TETTERODE GLAS, VOORTHUIZEN EN NORVOLD

23 mei 2024

Excursie 2006

Excursie Tetterode glas, Voorthuizen en Norvold gedenktekens te Soesterberg

Ondanks de sneeuw die weer eens voor enorme files zorgde tijdens een JOA excursie, was toch iedereen op tijd bij Tetterode Glas in Voorthuizen aangekomen. Dhr. J. Breel van Syntens heeft hier een leerzame workshop marketing gegeven, waarmee interessante discussies op gang kwamen.

Aan het eind van de ochtend zijn de voors en tegens van de campagne Natuursteen Verbijzonderd besproken met dhr. H. de Bruin. We hebben tijdens de lunch in De Roode Schuur in Nijkerk,anders dan de naam doet vermoeden een chique restaurant, verder gekletst.

Weer aangekomen bij Tetterode heeft eerst dhr. J. Wiersema een presentatie over zijn bedrijf gegeven waarbij o.a diverse foto’s getoond werden van enorme kunstwerken die Tetterode geleverd heeft.

Daarna heeft dhr. R. Bos een presentatie gegeven over Art Emotions, het deel van het bedrijf dat gespecialiseerd is in het grafwerk. Tot slot hebben we een rondleiding gekregen door de werkplaats en hebben we diverse glasbewerkingstechnieken gezien.

Bij Norvold in Soesterberg werden we ontvangen door Harold, Arjan en Denny en hebben we een rondleiding gekregen.

Toen we half verkleumd weer binnen kwamen, hebben we extra lekker gegeten van de warme eigengemaakte soep, broodjes met gehaktballen en andere versnaperingen en nog even nageborreld.

Kortom, een gezellige, gevarieerde en geslaagde dag.